sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

BOW 2013, DAY 3...

                                kuva lauantailta: Erik Lähteenmäki/Sailpix.fi
Vuorossa viimeinen rutistus, ja yritys maineen osittaiseen palautukseen. Bändi taas täysilukuinen kun kuumepotilas on saatu takaisin veneeseen. Isopurje vaihdetaan uuteen kisapurjeeseen kun keliennuste on huomattavasti rauhallisempi.

Eka startti kohtuuhyvä, tosin luussa Xini (X-41) joka sitten pikkuhiljaa pakottaa meidät vendaamaan vapaisiin.  Vene tällaisessa 14-16 knotsin kryssissä kyllä kulkee hyvin ja kun oikea laitakaan ei ole huono niin ylämerkille tullaan kärkijoukossa neljäntenä veneenä. Spinnuilu on meillä kulkenut tänä kesänä hyvin (paitsi parina edellisenä päivänä) ja niin nytkin. Lisäksi bändi vetää manööverit tarkasti ja hienolla rutiinilla joten lopulta olemme tasoituksilla kakkonen, peräti viiden veneen ottaessa OCS:n. Että sillai.

Toinen startti lähes samaan tuuleen. Meinaa mennä totaalisen pieleen kun pabiksella on niin tiukkaa että venda paikkaa ei meinaa löytyä millään. Kolmosrivistä kuitenkin venda jo hieman ennen starttia pabikselle ja vapaisiin. Kolme kierrosta samaan kohtuuhyvään tahtiin, bändi tekee tarkan rutiinisuorituksen ja sijoitus 6. Maalissa 4 sekuntia nopeammin ja sijoitus olisi ollut 4...

Kolmas startti; keskinkertaisuudesta tympääntynyt kippari saalistaa taktikon guidaaamana tuomarialukselta nappistartin kun oikealle kerran halutaan. Ja sieltähän se tulee, kunnon sifti oikealle. Samalla kuitenkin taivas aukeaa ja vettä tulee kuin esterin p...  Spinnulle heti Nissanin perässä ja karmealla tuulihässäkällä alas leemerkille. Ja siellä odottaa, aivan oikein, kisan poikkipano. Eli tuuli kääntyi liikaa.

Se on siinä; BOW on ohi. Kisan voittaa virolainen Sugar2, erittäin hienon sarjan päätteeksi. Kakkosena Samulin kipparoima Audi Ultra (X-35OD).  Oma sijoitus 7. Ei huono, mutta ei missään tapauksessa loistosuoritus. Täydelliset tulokset  löytyvät täältä: (huom .zip-file).
 Ja paljon hienoja kuvia taas kerran Sailpix.fi sivuilla.

2 kommenttia:

-jr kirjoitti...

Isommassa ORCi-luokassa tuntuu tänä suvena olevan harvinaisen tiukkaa kisaamista. Ei paha.

Joakim kirjoitti...

Kyllä se tiukkaa on "pienessäkin" luokassa. Itse asiassa molemmissa ranikkokisoissa pienen luokan voittaja olisi voittanut myös ison luokan purjehditulla ajallaan. Pidemmässä jopa koko pienen luokan kärkikolmikko + yksi merkkiin osumisesta diskattu, mutta siinä toki nouseva tuuli auttoi 10 minuuttia perässä lähteneitä hitaampia veneitä.