sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

WBRTB 2013

Photo. Erik Lähteenmäki/ Sailpix.fi
No niin, showtime.... aivan loistava purjehdussää ja veneitäkin mukavasti 28 kpl. Mutta ennenkaikkea useita uusia, erittäin kilpailukykyisiä ja -henkisiä tiimejä radalla. Meillä vajaamiehitys, ja lisäksi 7:stä kolme uusia bändiläisiä, mutta päätettiin että ei anneta sen häiritä. Lisäksi gastiliiton edustaja yritti neuvotteluja Enervitin Pre-carbo geelistä korvaamassa lihapiirakkaa, mutta kippari päätti että ei anneta sen häiritä.  Lisää Enervitistä tuonnempana...

Eka startti
Tuulessa keskikokoisia  alle 10 asteen siftejä, jotka ikävän epäsäännöllisiä, TWS 14-15kts. Heavy ykkönen keulaan. Tarkoituksena lähteä läheltä tuomarialusta X-41:sten vierustaa vältellen, vaikka poijupää edullisempi. Muuten hyvä mutta olemme armottomasti myöhässä linjalta. Vendat vapaisiin saadaan kuitenkin nopeasti. Ekalla kryssillä hemmetisti kyytiongelmaa johon ei heti löydy ratkaisua. Spinnut menevät kuitenkin vauhdilla ja pääsemme kisaan mukaan. Ja lopussa tiukka vääntö Magnumin kanssa, hienoa. Sijoitus: 4/12, Normetin voittaessa puhtaalla suorituksella.

Toka startti
Tuulessa oli ennen starttia tuollaisia alle 12 knotsin reikiä ja kun alatuuli oli muutenkin keväälle tyypillisesti paljon heikompaa niin keulaan nousi Light-fokka. Lähtö suht. OK vaikkakin taas joudutaan vapaisiin lyömään aivan liian nopeasti. Tiukkaa, rehellistä ja hienoa vääntöä ylämerkillä. Lenssit menevät erityisen hyvin; tosin pienet troolit yhdellä alamerkillä virkistivät tunnelmaa... Sijoitus: 5/12.

Kolmas startti
Tuuli vähän miettii, on pikkuhiljaa kääntynyt vähän vasemmalle ja yltyy sen verran taas tuonne 14-16 knotsiin että Heavy ykkönen menee takaisin keulaan. Nyt hyvä paikka startissa sieltä mistä halutaan, mutta taas myöhässä. Ja kun leelippu oli se hieman parempi pää niin sieltä parhaat tulevat hyvin. Mutta nyt vene kulkee kunnolla. TWS välillä jopa 17-18 knotsia ja sehän sopii meille. Taas lenssit menee tyylikkäästi; mutta varmaa ei ole oliko nuo pieniä siftejä/paine-eroja vai yksinkertaisesti veneen nopeutta...Sijoitus: 6/12, ja Normetille voitto taas puhtaan suorituksen päätteeksi.

Kokonaisuutena hieno päivä. Lopputulos: 5/12 jota voinemme pitää tyydyttävänä, mutta eihän tuo loistosuoritus ole. Täydelliset tulokset löytyvät täältä:  Ja Sailpixin hienoja kuvia löytyy täältä:

Mutta kausi on avattu, vuorossa tiukkaa vääntöä kaksi seuraavaakin viikonloppua; eli avomerikausi on täydessä swingissä...

Ei kommentteja: