torstai 11. heinäkuuta 2013

ORC EM 2013 Sandhamnissa tulossa...


Nyt voi sitten vaikka ajankuluksi ja kisoja odotellessa hypätä mukaan keskusteluun Blur.se:n sivuille tästä linkistä:

3 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Ihankuin tuo kakkosen ja kolmosen luokkaraja olisi fiksattu juuri erään suomalaisveneen toiveitten mukaisesti :)

Mutta vähän tyhmältä tuntuu heittää kaksi Salona 37:aa eri luokkiien vain muutaman sekuntin GPH-eron takia ts. haisee vähän mittakirjamanipuloinnilta (paljonkohan pitää heittää miehistöpainoa että saa pari ratkaisevaa kymppiä lisää GPH:hon) Feelgoodin osalta kun luokkarajat ovat kai olleet tiedossa jo jonkin aikaa. No, mikäs siinä, ei se tyhmä ole joka purjehtii luokan nopeimmalla veneellä.

-jr kirjoitti...

Aikas paljon saa miehistöpainoa muuttaa, jos sillä haluaa GPH:ta fiksata. Viimevuonna 32-jalkaisella 100 kiloa teki alle sekunnin muutoksen puoleensa GPH:n.

Kimmo L kirjoitti...

Pitäkää nyt mielessä että nuo luokkarajat julkaistiin jo AMP:n kevään koulutuspäivällä maaliskuussa, ja muillekin heti sen perään. Tämä oli myös kilpailijoiden toive, eli kaikille jäi aikaa optimoida lukua miten katsoo tarpeelliseksi/ hyödylliseksi. Ja hehän kertoivat että tarkoituksena oli pitää GPH erot suht. Tasaisina, joka tarkoittaa käytännössä että isossa luokassa on vähemmän veneitä kuin pienessä.

Tuon ilmoituksen jälkeen veneiden määrä on lisääntynyt noin 15 kpl, eniten pieneen luokkaan.

Ja on tietysti selvää että vene kannattaisi optimoida rajan yläreunaan, tästä on etenkin radalla selvästi hyötyä. Joten BC:llä ei kannattaisi lähteä mukaan... Mennään silti: " fun is in the play"