lauantai 31. elokuuta 2013

Aktia Pentala Race 2013

Aika syksyn ranking-kisoille ja ensin vuorossa Pentala Race, joka on tuollaiseksi saaristokisaksi erittäin mielenkiintoinen. Kryssistartti ja kaksi kierrosta jossa manöövereitä tulee monta ja usein "ratakisastandardista" poikkeavasti. Meillä yhden vajaus ja erityisesti molemmat keulamiehet poissa, joten manöövereistä odotettavissa normaalinpaa jännempiä....

Harmaa taivas ja tuuli reilusti yli luvatun, eli startissa 16 knts TWS ja meillä heavy keulassa. Leelipun etu, mutta meillä samalla Nissan tähtäimessä. Saamme startin OK, mutta Nissan pääsee altamme vapaisiin. Ei muuta kuin pabikselle ja menoksi. Tuuli kääntyy kuitenkin 5 astetta vasemmalle ja lyhyellä kryssillä Nissan karkaa edelle, muidenkin vasemmalta tullessa hyvin. Knapperskärin e-reimarille tullessa Nissan hieman karussa mutta takaa Lenco on tullut erittäin hyvin perään.

Vuorossa sivutuuli Örskärille; juuri ja juuri Coden kulma ja tuuli. Nostossa purje kuitenkin ylägaijan väärällä puolella ja aukeaa rullalta puolittain rintsikoiksi. Eikä siitä muuten lopulta selviä kuin ottamalla purje kokonaan alas. Sählingissä Nissan karkaa ja Lenco tulee viereen.

Sitten vuorossa spinnu ylös, jiippi, spinnu alas, strekki, spinnu ylös, spinnu alas, kryssi, strekki, code ylös, code alas, jiippi, spinnu ylös, jiippi, jiippi, spinnu alas, strekki, spinnu ylös, staysail ylös ja maaliin (jossa sitten kaikki alas). Että sillai.

Maalissa reilut pari minuuttia Nissanin takana kakkosena. Tasoituksissa sitten sijalla 3, Lencon voittaessa, ja Troyn kiilatessa myös hienosti edelle. Täydelliset tulokset löytyvät täältä:

Ei kommentteja: