maanantai 19. elokuuta 2013

Avantime ORC EM, jälkipyykkiä...

Yhteenvedon aika....

Valmistautuminen kisoihin meni kohtuu hyvin. Pohja saatiin puhtaaksi, vene tyhjäksi ja Sandhamniin plus vielä treeni sunnuntaiksi meni kunnolla läpi. Lisäksi vuokraamamme talo rantasaunoineen osoittautui juuri niin onnistuneeksi ratkaisuksi kuin uskalsimme toivoa.

Ensimmäisen päivän ratakisoissa kävi välittömästi selväksi että vaikka ottaisi kohtuu startin niin sekuntikellolla sai laskea milloin oltiin koko loppukryssi häiriintyneessä tuulessa. Sinänsä positiivista oli että porukan taso on oli hyvä ja yhtään harhailijaa ei porukassa ollut. Mutta ainoa toimiva taktiikka oli lähteä tuomarialukselta (oli linja kuinka vino hyvänsä), lyödä pabikselle heti kun pääsee ja sitten kaisa oikeaan kulmaan leikkarin yli. Ei hyvä. Tosin lenssit radalla meni koko viikon erityisen hyvin, mutta paransi vain lievästi (1-2 venettä takaisin lensseillä...).

Ja avomerikisahan oli tuollainen kombikisa, jossa pitkä kryssi/strekki lähelle Gotska Sandötä (jossa välimaali) ja sieltä öinen vauhtilenssi takaisin. Kryssin alku ok (Almalla olimme 9:s) , mutta sitten sekä kulku- että taktiikka ongelma. Eli ajamme alas yrittäen päästä edelle kohden vastaan kääntyvää tuulta. Kääntyy kyllä, mutta toisin päin, ja joudumme kryssimään lopussa muiden päästessä suoraan merkille. Alamäki haipakkaa IMX 40 "Du Soleil":n kanssa kisatessa. Pääsemme ohi, mutta kuittaavat meidät takaisin lopussa tuulen keventyessä ja auetessa lisää. Lopputulos ei hyvä.

Loput ratakisat vaihtelevissa tuulissa, eli kevyttä alle 10 knts tai kovahkoa 18-25 knots, ei mitään siltä väliltä. Sama pakotettu taktiikka; tuomarialukselta ja oikealle. Ylämerkillä sitten sijoituksesta riippuen voitiin aloittaa "normaalimpi" purjehdus. Ei hyvä.

Lopputulos kohtuullinen miinus. Krysseillä ajoitttaisia vauhtiongelmia; höjdikin välillä kadoksissa mutta todennäköisesti vain häiriintyneiden tuulten takia (?). Lenssit ovat tänä vuonna kulkenee hyvin ja niin nytkin. Manöövereissä ei jääty ympärillä oleville; erityisesti alamerkit menivät kunniakkaasti ja siellähän parhaiten veneitä saa poimittua, erityisesti kun tuulee reippaammin. Eli se tärkein jäi puuttumaan, mutta kun muuten reissu meni erittäin hyvin niin ei tuosta huono maku suuhun jäänyt. Suosittelen.

Täydelliset tulokset löytyvät täältä... Ja Facebookissahan meillä on jatkuvampaa seurantaa...

Ei kommentteja: