maanantai 2. kesäkuuta 2014

WBRTB 2014

Kuva: Sailpix.fi
Ja sitten vuorossa kevään rataklassikko, eli WB:n ratakisa. Ohjelmassa kolme noin tunnin mittaista ratalähtöä, jossa vedetään kussakin kolme kierrosta kryssi-lenssirataa. Luvassa kevyttä, mutta kuitenkin tuulta koko päiväksi. Ennen starttia näytti että tuuli olisi aika tasainen ilman kunnon shiftejä, mutta olihan niitä sitten. Kuten myös heittoja tuulen nopeudessa radan eri puolilla.

Eka startti, ja linjan ollessa aika tasan niin vapaissa menoksi. Olemme linjalla ehkä sekunnin myöhässä, mutta vapaissa alimpana veneenä. Oli sen verran nappi että Sailpix.fi päätti kuvata tilanteen (yllä). Startin jälkeen meillä trimmiongelmia ja valahdamme kaistalta emmekä pysty pitämään korkeutta alkuunkaan. Kuitenkin vapaissa koko ajan ja tulemme ylämerkille heti isojen perässä hyvissä asemissa. Lensseillä vene kulkee mallikkaasti (meillä koko päivän kevyt eli VMG- spinnu käytössä) mutta lopulta sijoitus vankka nelonen.

Toiseen starttiin lähdemme tuomarialukselta ja kun olemme veneenmitan myöhässä niin aina niin loistava Audi Ultra saa meidät pakkituuliinsa. Vendalla vapaisiin mutta nyt oikea laita ei kannata ja jäämme kärjestä pahasti. Muutama alamerkki menee myös pieleen ja tällaisella tuulella alamerkki on SE kriittinen paikka jossa voittaa tai häviää isosti. Veneenmitta täyttä lenssiä ilman spinnua, tiukka käännös ja vielä edessä joku antamassa pakkituulia, joten pikainen venda hiljaisesta vauhdista kohden muita lenssaavia veneitä...got the point!? No, se valittamisesta, lopputulos kohtuullinen nelonen.

Kolmas lähtö ja vika tsempin paikka. Haluamme taas läheltä tuomarialusta jotta vaihtoehdot kääntyä vapaisiin säilyvät. Asetumme nätisti perus lähestymiseen Audi Ultra leessä. Gwaihir (Elan 35) tulee ylhäältä ja ilmoitamme että tilaa ei tule järjestymään. Heillä ilmeinen blackout kun koko miehistö vain kääntyy muualle ja slööraaminen jatkuu. Meiltä tietysti huuto alkaa kun tajuamme tilanteen ja meillä ei ole tilaa fellata yhtään. Kun sitten kolahtaa ja veneet toisiinsa jumittuneena niin lähtömme on siinä.   
Harmittaa mutta... Takaa-ajo alkakoon. Nyt joukon viimeisenä painamme oikealle ja se tällä kertaa kannattaa; saamme nätillä shiftillä pääjoukkoa kiinni. Tsemppiä löytyy sen verran että lopputuloksena jälleen nelostila. Ja kokonaistuloksissa myös neljäs. Ei loistava mutta sanottaisiinko että kyllä tuolla vielä kehtaa klubitalolle astella. Täydelliset tulokset löytyvät täältä:  Ja Sailpixin aina niin hienoja kuvia löytyy täältä:
1 kommentti:

Petri kirjoitti...

Vedittekö Weban uudella mittakirjalla vai vanhalla? Ainakin yhdessä lähdössä sijaluku olisi kai voinut parantuakin yhdellä uuden mittaluvun turvin, eli ei se ehkä ihan nollasummapeliksi mene kun kilpailu on tiukkaa.