tiistai 9. kesäkuuta 2015

Ålandia Suursaari Race 2015

Kolme tuntia unta, 2 tunnin raivoisa fillarilenkki ja vaimon tekemää lohturuokaa. Eli toipuminen saatiin alkuun. Mutta raporttiin....

Meille vasta kevään toinen kisa tulossa, mutta sitäkin hienompi, tuo klassinen Suursaaren kierto. Bändi yhden vajaa mutta ei anneta sen häiritä. Luvassa kevyehkö, vaikea keli kun odotettavissa on mahdollisesti kaksikin bläkäsessiota (tuli sitten vaan yksi).

Startti OK, mutta Kassulle tullessa emme ole "tarpeeeksi" edessä. Mehän olemme luokkamme selkeästi nopein vene (uutta meille), joten karkuun pitää päästä...

Heti heitto pabiksen spinnulle ja kohti aluevesirajoja odotellen tuulen kääntymistä lounaaseen. Ei käänny sinne, oikeastaan päin vastoin ennen Kallbodaa joten tämä menee, Viron Katariinan kanssa, pieleen. Näytti siltä että tuo kuuluisan vaikea stintti Kotkan portille olisi pitänyt ajaa ensin stybistä kohtuumatka ja Kallbodan jälkeen sisälle? Joka tapauksessa Kotkan portille tulemme vain 14 minuuttia ennen Biancoa (First 35) heti Audi Quattron kannoilla.

Suursaaren kierrossa se klassinen itä puolen tsemppi, täällä saamme kisan 28 tuntisen aikana sen ainona kryssin, peräti noin 20 minuuttia.... Eteläkärjessä tuuli sitten tilttaa täysin. Lähdemme Audin kanssa kiertämään kärkeä kaukaa kuviokellunta modessa, eli kestää ikuisuuden. Lopulta pikkuhiljaa tuuli palaa ja saamme spinnun ylös.

Takaisin Kotkan portilla olemme edelleen 14 minuuttia Biancoa edellä, joko he missasivat eteläkärjen bläkän tai me purjehdimme vaan huonosti tuo kierron. Tässä vaiheessä täysin selvää että meillä ei ole mitään mahdollisuuksia kärkeen, jollei sitten luvattu kovahko länsituuli tule etuajassa ja saa  meidät kaikki käännettyä kryssille. Ei tullut.

Sivtuulessa aluksi Viuhuttaren peräaallossa kruisaillen kotia kohti. Ei suuremmin raportoitavaa. Kassulta spinnu sisään, vieressä Swan 57, X-41 sekä X-40, kolme LYS 1:sen venettä. Lopputulos 6/13. Seuraavan sitten Tallinna Race, revanssin paikka....

1 kommentti:

-jr kirjoitti...

Ennen Tallinna Racea olisi mahdollisuus osallistua myös Baltic Offshore Weekille. Muistaakseni BOW kisattiin tänä vuonna Turussa.